ua en ru

Голова Крюківського ВСЗ закликає владу України забезпечити замовлення 5-6-тис. вагонів

Голова правління ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Євген Хворост вважає, що держава повинна допомогти заводу забезпечити замовлення виробництва вагонів хоча б на 5-6-тис. вагонів.

Голова правління ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" Євген Хворост вважає, що держава повинна допомогти заводу забезпечити замовлення виробництва вагонів хоча б на 5-6-тис. вагонів. Про це він заявив в ході засідання Українського союзу промисловців і підприємців, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми можемо працювати, але (з-за політичної ситуації в Україні) сьогодні боятися їхати в Україну і боятися пересилати гроші. Я приїхав з Казахстану, де сказали: у вас там війна. І це дійсно дуже заважає. Тому в цій ситуації потрібен поза внутрішній ринок, щоб якось пережити ці події... Тому тут потрібен замовлення і на вантажні вагони - 5-6 тис. вагонів, щоб хоч якось підтримають настрій галузі і пасажирські вагони, у тому числі вагони метро", - заявив Хмиз.

Крім того, він зазначив, що за його підрахунками, в четвертому кварталі 2013 р. Україна втратила близько 2-3 млрд грн своїх доходів, і виходячи з цього внутрішнє виробництво необхідно піднімати.