ua en ru

Голова італійської Eni веде переговори з лівійською опозицією про відновлення роботи в Лівії

Головний керуючий італійської нафтогазової компанії Eni S.p.A. Паоло Скароні веде переговори з лівійськими бунтівниками про відновлення роботи в Лівії. Як заявив голова італійського МЗС Франко Фраттіні, П.Скароні два дні тому побував у м. Бенгазі, яке стало основним центром повсталих проти режиму лівійського голови Муаммара Каддафі. Там голова Eni S.p.A. зустрічався з представниками Національної перехідної ради Лівії, передає РБК з посиланням на Associated Press.
У Римі також побував представник Національної перехідної ради Лівії Алі аль-Ессаві. Він зобов'язався дотримуватися "всіх законних прав" іноземних компаній в Лівії.
Eni S.p.A. є найбільшим постачальником природного газу в цю північноафриканську країну.
Нагадаємо, що Італія, слідом за Францією визнала Національну перехідну раду Лівії законною владою в цій державі.
У лютому 2011 р. у Лівії почалися антиурядові виступи, які переросли у громадянську війну. Країна розділилася на схід, де взяли верх супротивники голови держави М.Каддафі, і захід, де більшість населення його підтримує. 19 березня 2011 р. після прийняття резолюції Ради Безпеки ООН коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетні та авіаудари по території Лівії. Пізніше до коаліції приєдналися інші країни. Наприкінці березня НАТО взяло на себе командування операцією в Лівії.