ua en ru

Глава Ірану відмовився від зустрічі з Трампом на ГА ООН у вересні, - джерело

Глава Ірану відмовився від зустрічі з Трампом на ГА ООН у вересні, - джерело Фото: Хасан Роугані (president.ir)

В Ірані стверджують, що ініціатива про переговори виходила від американської сторони

Президент Ірану Хасан Роугані відмовився зустрітися з президентом США Дональдом Трампом в кулуарах Генеральної асамблеї ООН (ГА ООН) у Нью-Йорку у вересні. Про це повідомив іранський аналітик Махді Фазаелі агентству Fars.

Зі слів аналітика, прохання про зустрічі пролунало через день після промови Дональда Трампа в ООН, в якій той звинуватив Іран в експорті "насильства і хаосу".

Фазаелі повідомив, що виступити посередником і вплинути на рішення іранського лідера намагався президент Франції Емманюель Макрон, "але йому не вдалося".

Фазаелі підкреслив, що американські державні діячі вже неодноразово виступають з такою ініціативою.

"Американці впевнені, що такі переговори принесуть користь, але Ірану від них буде більше шкоди", - зазначив аналітик.

Пізніше офіційний представник МЗС Ірану Бахрам Касемі підтвердив виданню слова Фазаелі, заявивши, що ініціатива про переговори виходила від американської сторони, але іранський президент відкинув її.

При цьому представник іранського зовнішньополітичного відомства заперечував у розмові з Fars посередницькі зусилля Макрона, повідомивши, що ця інформація "неправильна".

Нагадаємо, глава Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Юкія Амано заявив, що Іран виконав свої зобов'язання, пов'язані з ядерною зброєю, в рамках міжнародної угоди про обмеження ядерної програми.