ua en ru

Голова Держприкордонслужби проти карантину, але підтримує примусову обсервацію

Голова Держприкордонслужби проти карантину, але підтримує примусову обсервацію Фото: Сергей Дейнеко (facebook com)

За його словами, з 13 березня в Україну в'їхало близько 650 тисяч осіб

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко виступив проти карантину і за примусову обсервацію всіх, хто приїхали в Україну. Про це Дейнеко заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

На уточнююче питання про те, чи треба було не вводити загальний карантин, а примусово відправляти на обсервацію всіх, хто прибув з-за кордону, він відповів: "Звичайно, це було б краще".

"Але об'єктивно дивіться: у нас з 13 березня в'їхало в Україну на сьогоднішній день близько 650 тисяч осіб. Скажіть, де можна розмістити на обсервацію таку кількість людей?", - додав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив рішення про посилення карантину в Україні через зростання кількості хворих на коронавірус.

Зазначимо, новий міністр охорони здоров'я Максим Степанов анонсував посилення карантинних заходів в Україні. Керівник МОЗ зазначав, що нові обмеження стосуватимуться транспорту, самоізоляції та обсервації українців.

Також РБК-Україна писало, що міська рада Дніпра вирішила посилити карантин у місті. У Дніпрі з п'ятниці будуть закриті всі парки, а також вводиться заборона на ремонт у багатоквартирних будинках.