ua en ru

Глава ГФС розраховує на прийняття закону про податковий компроміс протягом декількох тижнів

Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус розраховує, що закон про податковий компроміс буде прийнятий Верховною Радою протягом декількох тижнів.

Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус розраховує, що закон про податковий компроміс буде прийнятий Верховною Радою протягом декількох тижнів. Про це він заявив на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що вже наступного тижня ми вийдемо з пакетом законів у Верховну Раду. Я сподіваюся, що буде проголосований наш давній закон про податковий компроміс, який дуже потрібен бізнесу", - розповів Білоус.

Він зазначив, що якби цей законопроект був проголосований ще навесні, вдалося б зібрати 5 млрд грн.

"Що встигнемо зібрати до кінця року? Побачимо. Я вам скажу, що черга серед підприємців як у Макдональдсі", - сказав Білоус.

Друга реформа, за словами Білоуса, - це IT-напрямок, а саме збільшення кількості електронних сервісів, покращення обслуговування тощо.

"Третій напрям - реструктуризація нашого органу як такого, яка в перспективі приведе до значної оптимізації кадрового потенціалу, збільшення ефективності служби в цілому", - заявив Білоус.

Четвертим напрямком, за його словами, буде юридичний напрямок, який здійснюватиметься спільно з суддями. Зокрема, йдеться про зміну процедур адміністративного оскарження, податкові суди тощо.

Нагадаємо, 2 вересня Рада відхилила запровадження податкового компромісу в Україні.