ua en ru

У гімназії "Київська Русь" проведуть токсикологічну експертизу, - КМДА

У гімназії "Київська Русь" проведуть токсикологічну експертизу, - КМДА Фото: гімназія "Київська Русь"

Заняття у шкільному приміщенні скасовано до кінця тижня

У Києві у шкільному приміщенні, де розташовані гімназія "Київська Русь" і ліцей "Інтелект" (вул. Гмирі, 2-В), буде проведено лабораторну експертизу полімерних поверхонь. Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Як зазначається, орієнтовний термін, необхідний для проведення токсикологічної експертизи, - не менше 40 годин робочого часу.

У зв'язку із цим заняття у шкільному приміщенні тимчасово (на період із 23 по 25 вересня 2015 р.) проводитися не будуть. Відповідне рішення ухвалила сьогодні постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, в результаті лабораторних досліджень, проведених Державною установою "Київський міський лабораторний центр Держсанепідслужби України" у пробах повітря, відібраних в окремих навчальних приміщеннях, було виявлено, що формальдегід перевищує середньодобову гранично допустиму концентрацію у 3,4 рази, а вміст фенолу - у 3,1 рази. Задовільні результати зафіксовано тільки в їдальні, а найбільше перевищення виявлено в актовому залі. З цієї причини комісія прийняла рішення провести експертизу всіх приміщень на вул. Гмирі, 2-В, а навчальний процес у закладі було припинено.

Згідно з рекомендаціями фахівців, там, де виявлена ​​підвищена концентрація шкідливих речовин, в першу чергу проведуть провітрювання і вологе прибирання спеціальним розчином, після чого буде здійснено повторні дослідження. Після отримання узагальненого висновку від Головного управління Держсанепідслужби в м. Києві за результатами дослідження проб повітря і матеріалів усіх приміщень гімназії "Київська Русь" та ліцею "Інтелект" будуть вжиті заходи щодо їх усунення.

"Також Головному управлінню Держсанепідслужби у м. Києві доручено на підставі узагальнених висновків дослідження проб повітря і матеріалів всіх приміщень навчальних закладів, розташованих на вул. Гмирі, 2-В, звернутися до ГУМВС України в м. Києві про відкриття кримінального провадження за даним фактом", - йдеться в повідомленні.

На час проведення токсикологічної експертизи навчальний процес у закладі буде припинено. Для дітей, чиї батьки не можуть залишити їх вдома, міська влада доручила керівникам навчальних закладів організувати виховний процес у приміщенні найближчої школи №62.