ua en ru

Гібридна війна на Донбасі закінчиться поразкою для Росії, - Пентагон

Гібридна війна на Донбасі закінчиться поразкою для Росії, - Пентагон Фото: міністр оборони США Ештон Картер

Картер запевнив у подальшій підтримці України на шляху до реформ та відстоювання суверенітету

Гібридна війна на Донбасі проти України закінчиться принизливою поразкою для Росії. Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер у рамках зустрічі з очільником українського оборонного відомства Степаном Полтораком, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Позиція США щодо агресії проти України залишається непохитною, анексію Криму ніколи не буде визнано, а гібридна війна на Донбасі проти України закінчиться принизливою поразкою для Росії", - наголосив Картер.

Крім того, глава оборонного відомства США запевнив у подальшій підтримці України на шляху до реформ та відстоювання суверенітету.

"Я особисто вивчав Стратегічний оборонний бюлетень, і маю дуже високу оцінку щодо масштабів реформ в Збройних силах України. Ці реформи є складними, але вкрай необхідними для розвитку комплексних оперативних спроможностей для захисту суверенітету України. Саме сучасні Збройні сили будуть гарантом незалежності, а міжнародна підтримка повинна бути спрямована на зміцнення обороноздатності України в сучасних умовах безпекової обстановки", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони України Степан Полторак підписали угоду про співпрацю у військовій сфері.