ua en ru

ДФС заявила про збої через кібератаки

ДФС заявила про збої через кібератаки Фото: Державна фіскальна служба (sfs.gov.ua)

Через кібератаки збільшилися навантаження на центральний процесор мережевого екрану, що призвело до нестабільної роботи

Державна фіскальна служба (ДФС) заявила про кібератаки на свій сайт і електронний кабінет платника податків. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу відомства

Як повідомляють в ДФС, через кібератаки збільшилися навантаження на центральний процесор мережевого екрану (до 100%), що призвело до нестабільної роботи. Провайдер ідентифікував кібератаки на відмову в обслуговуванні (Denial of service attack, DoS attack) і застосував механізм захисту від атаки.

"Зазначене кібервтручання призвело до недоступності ресурсів Електронний кабінет і Офіційний веб-портал ДФС України деяким користувачам в мережі інтернет", - йдеться в повідомленні.

ДФС поінформувала Адміністрацію Держспецзв'язку про випадки DoS-атак.

Нагадаємо, раніше в СБУ повідомляли, що з початку року хакери за завданням російських спецслужб здійснили 35 кібератак на українські автоматизовані системи і бази даних об'єктів критичної інфраструктури.

У прес-службі зазначають, що уряд і силові структури РФ прикривають своїх кіберзлочинців від відповідальності за вчинені злочини і фактично припинили дотримання своїх міжнародних зобов'язань.