ua en ru

ГФС викрила розкрадання 25 мільйонів зі столичного бюджету

ГФС викрила розкрадання 25 мільйонів зі столичного бюджету Фото: ГФС

Кошти були перераховані в якості оплати послуг із санаторно-курортного лікування, однак отримані гроші були використані на інші цілі

Співробітники Державної фіскальної служби спільно з СБУ виявили в Києві нецільове використання бюджетних коштів на суму 25,3 мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба ГФС.

Встановлено, що зазначені кошти були перераховані однією з держустанов на рахунки двох товариств з обмеженою відповідальністю в якості оплати послуг із санаторно-курортного лікування. Однак компанія використовувала отримані кошти на інші цілі.

Співробітники ДФС встановили, що в подальшому кошти перерахували на адресу низки підприємств, які не мають ресурсів, обладнання та дозвільних документів для здійснення відповідної діяльності.

"Ці факти можуть свідчити, що в результаті зловживання посадовими особами держустанови своїм службовим становищем було здійснено, ймовірно, розкрадання бюджетних коштів з подальшою їх легалізацією в особливо великих розмірах", - зазначили у відомстві.

За даними фактами в ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК.

Нагадаємо, 30 грудня 2015 правоохоронці викрили факти розкрадання державних коштів в Луганській області.