ua en ru

ДФС з початку року порушила 338 кримінальних справ проти своїх співробітників

ДФС з початку року порушила 338 кримінальних справ проти своїх співробітників Фото: ДФС

Зокрема, виявлено 60 випадків хабарництва

Державна фіскальна служба (ДФС) України з початку року порушила 338 кримінальних справ проти своїх співробітників. Про заявив заступник начальника Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Сергій Мартинов, повідомляє прес-служба ДФС.

"Протягом січня-липня 2016 року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки розпочато 338 кримінальних проваджень, виявлено 60 випадків хабарництва та 149 фактів зловживання владою з боку працівників органів ДФС", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, за вказаний період працівникам органів ДФС оголошено 103 повідомлення про підозру у вчиненні злочинів у сфері службової діяльності. До суду надіслано 61 кримінальне провадження, 17 осіб судом вже визнані винними у скоєнні злочинів.

"Головну увагу у своїй роботі ми приділяємо виявленню правопорушень, пов’язаних з корупцією та притягненню винних до відповідальності. Так, за нашими матеріалами за скоєння таких злочинів складено та направлено до суду 28 протоколів, за якими 18 осіб вже визнано винними", - зазначив Мартинов.

Він також розповів, що для з’ясування причин та обставин вчинення посадовцями ДФС правопорушень у сфері службової діяльності проведено 2 тис. службових розслідувань. За їх результатами керівникам територіальних органів ДФС направлено 785 подань про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень.

"До дисциплінарної відповідальності притягнуто 271 службову особу, звільнено із займаних посад - 129", - повідомляють у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба (ДФС) України ліквідувала 2 конвертаційні центри з оборотом майже 600 млн гривень.