ua en ru

ДФС ліквідувала 2 конвертцентри з оборотом майже 600 млн гривень

ДФС ліквідувала 2 конвертцентри з оборотом майже 600 млн гривень Фото: ДФС викрила конвертцентри у Київській та Кіровоградській областях

Наразі тривають слідчі дії

Державна фіскальна служба (ДФС) України ліквідувала 2 конвертаційні центри з оборотом майже 600 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

Так, співробітниками податкової міліції Київської області під час оперативного супроводження кримінального провадження, зареєстрованого за ст.ст.28, 205 та 209 КК України, припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який діяв на території Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Харківської і Чернігівської областей та м. Києва.


Загальний обсяг коштів проконвертованих через розрахункові рахунки, відкриті в банківських установах за 2015-2016 роки склав понад 300 млн гривень, ймовірні втрати бюджету складають близько 50 млн гривень.

Крім того, співробітниками податкової міліції Кіровоградської області в ході розслідування кримінального провадження, зареєстрованого за ст.ст.205 та 212 КК України, ліквідовано конвертаційний центр.

Орієнтовний обіг проконвертованих коштів за 2015-2016 роки через розрахункові рахунки, відкриті в банківських установах, склав понад 280 млн гривень, ймовірні втрати бюджету складають понад 46 млн гривень.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Полтавській області правоохоронці ліквідували конвертцентр з оборотом 110 млн гривень.