ua en ru

ДФС за I квартал 2021 вилучила з незаконного обігу тютюнових виробів на 226,6 млн грн

ДФС за I квартал 2021 вилучила з незаконного обігу тютюнових виробів на 226,6 млн грн Фото: Вадим Мельник (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Протягом січня-березня 2021 року співробітники Державної фіскальної служби вилучили з незаконного обігу тютюнових виробів на 226,6 млн грн. Фізичний обсяг вилученої продукції становить 36,4 тис. т.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

У рамках адміністративних проваджень було вилучено 3,3 тис. т продукції на суму 21,6 млн грн, в рамках кримінальних проваджень - 33,1 тис. т на 205 млн грн.

"Перебуваючи у постійній взаємодії з легальним бізнесом та правоохоронцями, ДФС оперативно реагує на факти виготовлення та постачання на ринок контрафактних тютюнових виробів. Впродовж січня-березня 2021 нам вдалося завдати потужного удару по інфраструктурі тіньового ринку тютюнових виробів. Цю динаміку ми маємо зберегти надалі, забезпечивши ліквідацію такого явища як незаконний обіг підакцизної продукції", - повідомив олова ДФС Вадим Мельник.

ДФС за I квартал 2021 вилучила з незаконного обігу тютюнових виробів на 226,6 млн грн

Також, за його словами, ДФС продовжує досудові розслідування за фактами обігу незаконної тютюнової продукції та передачу матеріалів до судових інстанцій.