ua en ru

ДФС фіксує рекордне надходження податків в листопаді

ДФС фіксує рекордне надходження податків в листопаді Фото: глава ДФС Роман Насіров

За листопад також відзначені рекордні митні надходження

Державна фіскальна служба України (ДФС) фіксує рекордні надходження податків і зборів в листопаді 2015 року - 48,9 млрд гривень. Про це в ході брифінгу заявив голова ДФС Роман Насіров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Третій рекорд - це надходження в цілому, як результат. Фактично у листопаді місяці в цілому зібрано до загального фонду бюджету 48,9 млрд гривень",- розповів Насіров.

За його словами, в листопаді було зафіксовано перевиконання на 2,6 млрд гривень, у вересні - на 2,5 млрд гривень і в результаті зібрано 40 млрд гривень податкових та митних платежів, у жовтні перевиконання склало 3,2 млрд гривень, що дозволив зібрати 41,6 млрд гривень.

Крім того, в ДФС відзначають рекордні надходження митних зборів у листопаді.

"За листопад місяць було зібрано 20,2 млрд гривень митних зборів", - повідомив Насіров і додав, що ця цифра на 3,6 млрд гривень більше запланованого показника.

Зазначимо, що збільшуватися надходження від митних зборів почали ще у вересні. Тоді їх сума становила 19,8 млрд гривень. За жовтень дещо зменшилася - 19,1 млрд гривень.

Також в ДФС відзначають рекордні надходження ПДВ з вироблених товарів в Україні. У листопаді такі надходження становили 10,8 млрд гривень при середньомісячному показнику 8,5 млрд гривень.

В цілому ж, зазначив Насіров, сума надходжень від ПДВ, разом з імпортним ПДВ, в листопаді становила 24,3 млрд гривень.

Нагадаємо, за 10 місяців 2015 року ДФС виявила понад 82 тис. найманих осіб, які працювали без укладання трудових договорів з роботодавцями.