ua en ru

ДФС виявила більше 82 тис. неофіційно працюючих найманих працівників

ДФС виявила більше 82 тис. неофіційно працюючих найманих працівників Фото: Державна фіскальна служба України

З початку року в ході перевірок були зафіксовані порушення трудового законодавства у 58% підприємств

Державна фіскальна служба України (ДФС) виявила понад 82 тис. найманих осіб, які працювали без укладання трудових договорів з роботодавцями за 10 місяців 2015 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"протягом січня - жовтня 2015 року ДФС було виявлено понад 82 тис. найманих осіб, які працювали без укладання трудових договорів з роботодавцями. Вони сплатили до бюджету понад 15 млн гривень податку на доходи фізичних осіб і 35 млн гривень єдиного внеску", - йдеться в повідомленні прес-служба.

За даними ДФС, ще більше 33 тис. громадян, які працювали без реєстрації, офіційно зареєструвалися підприємцями та сплатили до бюджету понад 15 млн гривень податків.

Також з початку року під час перевірок дотримання трудового законодавства були зафіксовані порушення у 58% суб'єктів господарської діяльності. До бюджету дополонительно надійшло понад 574 млн гривень податків на доходи фізичних осіб з урахуванням штрафних санкцій.

Нагадаємо, до зведеного бюджету за 10 місяців 2015 р. надійшло 463,4 млрд грн, що на 119,3 млрд грн, або на 34,7% більше січня-жовтня попереднього року, в т. ч. до державного бюджету забезпечено 383,7 млрд грн, до місцевих бюджетів - 79,7 млрд грн.