ua en ru

Німеччина майже завершила прийом біженців згідно з міграційною програмою ЄС

Німеччина майже завершила прийом біженців згідно з міграційною програмою ЄС Фото: біженці (UNICEF)

Німеччина повинна була прийняти 27 тис. чоловік, але прийняла лише 10 265

На даний момент Німеччина майже завершила прийом біженців відповідно до міграційної програми ЄС. Про це заявили в міністерстві внутрішніх справ країни, передає DW у понеділок, 29 січня.

Згідно з програмою ЄС про перерозподіл біженців, Німеччина повинна була прийняти 27 тис. чоловік, але прийняла лише 10 265: 4894 людини з Італії, Греції - 5371.

Як зазначає видання, справа в тому, що підстави для переселення виявилися у значно меншої кількості мігрантів, ніж очікувалося. Під програму перерозподілу підпадають тільки ті мігранти, чиї шанси отримати притулок перевищують 75%. Таким чином, Німеччина "зі значним відривом прийняла найбільше число біженців" у порівнянні з іншими країнами Європи.

За даними МВС Німеччини, до теперішнього часу в Греції практично не залишилося прохачів притулку, ситуація яких дозволяла б їм розраховувати на переселення в Німеччину. Тим часом в Італії критеріям для переселення відповідають близько 3 тис. заявок. При цьому, якщо в грудні 2017 року Німеччина прийняла ще 503 біженця з Італії і 39 - з Греції, то вже в січні в ФРН з обох країн за програмою переселення приїхали тільки 8 чоловік.

Офіційно програма повинна була завершитися 26 вересня 2017 року.

Нагадаємо, Німеччина і Австрія виступили за скорочення нелегальної міграції в країни Європейського Союзу та зміцнення зовнішніх кордонів співтовариства.