ua en ru

Німеччина й Австрія виступили за скорочення нелегальної міграції до ЄС

Німеччина й Австрія виступили за скорочення нелегальної міграції до ЄС Фото: мігранти в ЄС

Берлін і Відень прагнуть скоротити нелегальну міграцію

Німеччина й Австрія виступили за скорочення нелегальної міграції до країн Європейського Союзу та зміцнення зовнішніх кордонів спільноти. Про це заявила федеральна канцлерка Німеччини Анґела Меркель, передає DW.

Відзначимо, це був перший візит Курца до Німеччини у статусі глави австрійського уряду.

Окрім того, в ході зустрічі Меркель наголосила на необхідності зміцнення партнерських відносин з країнами походження біженців задля боротьби з нелегальною міграцією з цих країн. За словами Меркель, з країнами походження мігрантів слід шукати "нових форм співробітництва", а також вести боротьбу з нелегальними перевізниками.

Між тим Себастьян Курц наголосив, що вирішення проблеми нелегальної міграції полягає у "належному захисті зовнішніх кордонів та кращій допомозі на місці". Водночас, за його словами, Відню не можна дорікати щодо його участі у подоланні міграційної кризи, оскільки Австрія у ЄС посідає друге місце за кількістю прийнятих прохачів притулку в перерахунку на кількість населення країни.

Нагадаємо, раніше Себастьян Курц заявив, що розподіл біженців з країн Європейського союзу (ЄС) у відповідності з фіксованими квотами помилково.

Таким чином політик відреагував на рішення Брюсселя в 2015 році розподілити по державам ЄС до 120 тис. нелегальних мігрантів, які знаходяться головним чином на території Греції та Італії.