ua en ru

Німеччина виділить 1,5 млн євро допомоги для постраждалих від конфлікту на Донбасі

Німеччина виділить 1,5 млн євро допомоги для постраждалих від конфлікту на Донбасі Фото: прапори України і Німеччини (minagro.gov.ua)

Мова йде про надання медичної, психологічної та соціальної допомоги

Федеративна республіка Німеччина (ФРН) надасть 1,5 млн євро на проект з невідкладної допомоги Міжнародного надзвичайного дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ (Emergency Response in Eastern Conflict Areas of Ukraine). Про це повідомляє прес-служба посольства Німеччини в Україні.

"Після того як Німеччина нещодавно прийняла рішення про надання ще одного гранту в розмірі одного мільйона євро на гуманітарні заходи Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ), буде надано потім і підтримку проекту з невідкладної допомоги Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ (Emergency Response in Eastern Conflict Areas of Ukraine) в розмірі додаткових 1,5 млн євро", - йдеться в повідомленні

Як йдеться у повідомленні, ця допомога надається безпосередньо тій частині населення, яка потребує особливого захисту і страждає від триваючого конфлікту на сході України, а саме, немовлятам, дітям та їхнім матерям, молоді та людям похилого віку.

Зазначено, що в першу чергу мова йде про поліпшення медичної, психологічної та соціальної опіки, гарантоване забезпечення доброякісною питною водою, а також про заходи щодо поліпшення санітарних умов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеративна республіка Німеччина надасть 1 млн євро на гуманітарні заходи Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй в Україні.