ua en ru

Німеччина веде переговори з Україною про можливість лікування Тимошенко в німецькій клініці, - джерело

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко за наполяганням уряду ФРН може бути випущена з в'язниці і відправлена ​​в одну з німецьких клінік, щоб лікуватися від грижі міжхребцевого диска. Про це повідомляє Deutche Welle з посиланням на газету Süddeutsche Zeitung. Згідно газеті, українська сторона обіцяла виконати необхідні для цього юридичні формальності.

Також з посиланням на агентство dpa повідомляється, що Німеччина дійсно веде переговори з українською владою про можливості лікування Юлії Тимошенко в німецькій клініці, повідомила в суботу представник федерального уряду на запит агентства.

У лютому 2012 року Юлію Тимошенко обстежили керівник берлінської клініки "Шаріте" Карл Макс Айнхойпль (Karl Max Einhäupl) і ортопед Норберт Хаас (Norbert Haas). Обидва вони прийшли до висновку, що Тимошенко не може лікуватися в тюрмі. Тому відомство федерального канцлера запропонувало уряду України дозволити 51-річної Юлії Тимошенко пройти курс лікування в клініці "Шаріте", повідомляє Süddeutsche Zeitung.

Уряд у Києві сподівається на підписання парафованої 30 березня договору про асоціацію з Євросоюзом. Воно також побоюється критики з боку Заходу в ході майбутнього в червні чемпіонату Європи з футболу, який цього разу буде проходити на території Україні та Польщі. У Берліні вважають, що обидва ці фактори можуть стати предметом торгу з України при обговоренні долі Юлії Тимошенко, зазначає газета.

Нагадаємо, 30 березня повідомлялося, що голова парламентського комітету у справах ЄС Гунтер Кріхбаум в інтерв'ю Deutsche Welle заявив, що Бундестаг не ратифікує угоду про асоціацію між Україною та ЄС. Коментуючи питання про судові процеси над опозиційними лідерами, перш за все над Юлією Тимошенко і Юріем Луценко, голова парламентського комітету у справах ЄС зазначив, що це лише верхівка айсберга. За його словами, в Україні відбувається "регрес в процесі реформ. Коли Україна здійснює реформи, вона робить це не на догоду Німеччини та Європейського союзу, а на благо власних громадян. Тут ще багато роботи".