ua en ru

Німеччина прийняла закон про прийом сімей біженців

Німеччина прийняла закон про прийом сімей біженців Фото: ФРН врегулювало прийом сімей біженців (flickr.com european_parliament)

Мова йде про вимушених мігрантів, які вже отримали притулок в Німеччині

Німецький парламент затвердив нові правила переїзду членів сімей біженців. Таке рішення 376 голосами було прийнято на засіданні Бундестагу в четвер, 1 лютого, пише Deutsche Welle.

Законопроект, за яких 298 депутатів проголосували "проти", спрямований на возз'єднання сімей вимушених мігрантів, зокрема з Сирії.

Документом передбачається можливість щомісячного перебування на території Німеччини до 1 тис. осіб і пропонується надати таку можливість з серпня поточного року.

При цьому всі технічні нюанси парламент прийме окремим законом.

Поки ж обмеження на возз'єднання сімей біженців продовжили до кінця липня поточного року.

Законопроект розробили учасники правлячої коаліції ХДС / ХСС і СДПН, які зараз ведуть переговори про можливість формування нової більшості. Це рішення стало одним з компромісів, обумовлених у ході діалогу політичних сил.

Міністр внутрішніх справ ФРН, консерватор Томас де Мезьєр, виступив за подальше обмеження переїзду в Німеччину членів сімей біженців і назвав сьогоднішнє голосування у Бундестазі "розумним компромісом".

Нагадаємо, вчора учасники коаліційних переговорів в Німеччині змогли узгодити питання возз'єднання сімей біженців.