ua en ru

Блок Меркель і СДПН досягли прориву в переговорах про біженців

Блок Меркель і СДПН досягли прориву в переговорах про біженців Фото: Ангела Меркель (flickr.com/worldeconomicforum)

У ФРН домовилися про створення урядової коаліції

Учасники коаліційних переговорів в Німеччині змогли узгодити питання возз'єднання сімей біженців. Про це повідомляє видання Deutsche Welle.

У вівторок, 30 січня, представники партій Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС) і Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) домовилися щодо возз'єднання сімей біженців, які вже прибули в Німеччину і отримали статус шукача притулку. Повідомляється, що учасники переговорів про створення урядової коаліції ФРН досягли компромісу в питаннях міграційної політики.

За даними інформагентства, призупинення процесу возз'єднання сімей біженців окремих категорій триватиме до 31 липня цього року. Мова йде про тих, хто отримав обмежений статус шукача притулку. Отже, щомісяця буде вирішуватися прибуття в Німеччину до 1000 членів сімей біженців цієї категорії. Очікується, що відповідний узгоджений законопроект повинні прийняти вже 1 лютого цього року.

Раніше саме врегулювання цього питання міграційної політики вважали одним з найбільших перешкод на шляху до формування нової урядової коаліції між ХДС/ХСС і соціал-демократами. Проте учасники переговорів про створення урядової коаліції ФРН змогли досягти компромісу в питаннях міграційної політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина майже завершила прийом біженців згідно з міграційної програмою ЄС.