ua en ru

Німеччина зобов'язана вічно боротися з антисемітизмом, - Меркель

Німеччина зобов'язана вічно боротися з антисемітизмом, - Меркель Фото: Ангела Меркель (yatsenyuk.org.ua)

Меркель прибула з візитом до Ізраїлю і заявила про відповідальність за Голокост

Німеччина має вічно боротися з антисемітизмом, так як несе відповідальність за Голокост. Про це в ході візиту до Ізраїлю заявила німецький канцлер Ангела Меркель, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

Зокрема, Меркель нагадала, що майже 80 років тому євреї в Німеччині зіткнулися з "небаченими ненавистю та насильством". Після так званої Кришталевої ночі (єврейського погрому 9 листопада 1938), за її словами, були тільки безпрецедентні злочини Голокосту.

Меркель зазначила, що Німеччина зобов'язана нести постійну відповідальність за те, щоб протистояти антисемітизму, ксенофобії, ненависті і насильству.

Нагадаємо, в травні розгорівся скандал через те, що співробітник генконсульства України в Гамбурзі Василь Марущинець розміщував на своїй сторінці у Facebook антисемітські висловлювання. В результаті була призначена міністерська перевірка. Крім того, в МЗС виступили із спростуванням зростання антисемітизму в Україні. А дані інциденти були названі спробою кремлівських провокацій розхитати політичну ситуацію в країні.

Пізніше стало відомо, що Марущинця відсторонили від обов'язків на час перевірки антисемітських публікацій в соціальній мережі Facebook, а в червні звільнили.