ua en ru

Консула України в Гамбурзі відсторонили на час перевірки антисемітських публікацій

Консула України в Гамбурзі відсторонили на час перевірки антисемітських публікацій Фото: Василь Марущинець (Василь Марущинець/Facebook)

МЗС розглядає питання про відкликання консула Василя Марущинця

Консула України в німецькому Гамбурзі Василя Марущинца відсторонили від обов'язків на час перевірки антисемітських публікацій в соціальній мережі Facebook. Про це РБК-Україна повідомила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца.

"Ще вчора міністр закордонних справ України Павло Клімкін, як тільки отримали інформацію про антисемітські висловлювання одного з наших консулів в Гамбурзі, доручив негайно почати дисциплінарне провадження стосовно нього. Зараз воно йде. Консул в Гамбурзі відсторонений від службових обов'язків ... Як тільки буде завершена (перевірка, - ред.), усі результати ми обов'язково повідомимо і зробимо висновки щодо роботи наших дипломатів за кордоном ", - повідомила Беца.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС відкрив дисциплінарне провадження через антисемітські публікації консула в Гамбурзі. Зазначимо, до цього з'явилася інформація про те, що працівник дипломатичної установи розміщує на своїй сторінці в Facebook антисемітські висловлювання.

"Отримую повідомлення від своїх підписників щодо інформації про нашого консула в Гамбурзі. Перевіряємо і незабаром повідомимо результат", - зазначив Клімкін. МЗС також спростовував звинувачення у збільшенні проявів антисемітизму на території України.