ua en ru

МЗС відкрив дисциплінарне провадження через антисемітські публикації консула в Гамбурзі

МЗС відкрив дисциплінарне провадження через антисемітські публикації консула в Гамбурзі Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Павло Клімкін пообіцяв ґрунтовно розібратися в усіх деталях

Держсекретар Міністерства закордонних справ України розпочав дисциплінарне провадження у зв’язку з інформацією про антисемітські публікації консула України у Гамбурзі Василя Марущинця. Про це глава МЗС Павло Клімкін повідомив у Twitter.

"Антисемітам та тим, хто розпалює міжнаціональну ворожнечу, не може бути місця ні в цивілізованому суспільстві, ні в МЗС. Держсекретар МЗС України починає дисциплінарне провадження. В усіх деталях ґрунтовно розберемося", - написав Клімкін.

Раніше з’явилася інформація, що працівник генконсульства України в Гамбурзі нібито розміщує на своїй сторінці у Facebook антисемітські висловлювання.

Тоді міністр закордонних справ повідомив, що МЗС перевірить зазначену інформацію.

"Отримую повідомлення від своїх підписників щодо інформації про нашого консула у Гамбурзі. Перевіряємо та невдовзі повідомимо результат", - написав він у Facebook.

Отримую повідомлення від своїх підписників щодо інформації про нашого консула у Гамбурзі. Перевіряємо та невдовзі повідомимо результат.

Опубліковано Pavlo Klimkin 13 травня 2018 р.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ рішуче спростовує будь-які інсинуації і звинувачення в нібито збільшенні проявів антисемітизму на території України.