ua en ru

Німеччина звинуватила РФ в масштабних кібератаках

Німеччина звинуватила РФ в масштабних кібератаках Фото: Штеффен Зайберт (flickr.com re-publica)

Німецький уряд повністю довіряє оцінці британської і голландської влади щодо кібератак з боку Росії

Слідом за Великобританією, Австралією, США, Канадою та Нідерландами, Німеччина також звинуватила Росію в здійсненні низки масштабних кібератак в останні роки. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Deutsche Welle.

"Федеральний уряд також виходить з того, що з високою часткою ймовірності за кампанією APT28 стоїть російська військова розвідка ГРУ. Ця оцінка базується на дуже надійних власних факти і джерелах", - заявив представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Німецький уряд повністю довіряє оцінці британської і голландської влади щодо кібератак з боку Росії, додав він.

"Ми засуджуємо такі напади на міжнародні організації і на об'єкти наших союзників. І ми закликаємо Росію виконати свої зобов'язання і утримуватися від таких дій", - заявив Зайберт.

Нагадаємо, Міністерство юстиції США опублікувало фотографії сімох росіян, підозрюваних у проведенні хакерських атак на ОЗХО.

Як відомо, США висунули звинувачення проти 7 офіцерів Головного управління Генерального штабу РФ (ГРУ), які здійснили кібератаку на Організацію по забороні хімічної зброї.

Зазначимо, голова Європейської ради Дональд Туск та представник ЄС з іноземних справ Федеріка Могерини висловили занепокоєння з приводу кібератак на Організацію по забороні хімічної зброї.