ua en ru

У Німеччині на земельних виборах у Саарі впевнено перемагає партія Меркель

У Німеччині на земельних виборах у Саарі впевнено перемагає партія Меркель Фото: прихильники ХДС святкують перемогу на виборах

Своєю чергою Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) Шульца відстає від ХДС на 10%

У Німеччині партія Християнсько-демократичний союз (ХДС) впевнено перемагає на виборах до земельного парламенту (Ландтагу) у федеральній землі Саар, які відбулися 26 березня. Про це повідомляє DW.

За даними попереднього підрахунку, партія канцлера Анґели Меркель та чинного прем'єр-міністра Саару Аннеґрет Крамп-Карренбауер набирає приблизно 40,2-40,8% голосів, що має забезпечити їй 24 мандати в Ландтазі.

Своєю чергою Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН), яка переживає зростання популярності через так званий "ефект Шульца" відстає від ХДС на 10% і набирає близько 29,5-30% голосів, що дозволить забезпечити соціал-демократам 17 місць у земельному парламенті.

Зазначено, що на третьому місці - Ліві, які не в останню чергу завдяки популярності в землі першого номера списку Оскара Лафонтена набирають від 12,9 до 13% голосів.

Пройти до земельного парламенту Саару зуміли також і праві популісти. Партія "Альтернатива для Німеччини" набирає, згідно з попередніми даними, від 5,9 до 6%. Натомість не долають бар'єр у 5% Зелені, вільні демократи та Партія піратів.

Повідомляється, що виборчі дільниці працювали до 18:00 за місцевим часом. У Саарі право голосу мають 800 тисяч виборців. Очікується, що ХДС та соціал-демократи сформують широку коаліцію.

Нагадаємо, раніше в день земельних виборів кандидат на посаду канцлера від СДПН Мартін Шульц пообіцяв, що в разі своєї перемоги на виборах обіцяє насамперед посилювати роль Європейського Союзу, а також боротися за гендерну рівність в оплаті праці у ФРН.