ua en ru

Шульц обіцяє зміцнювати Євросоюз у разі перемоги на виборах

Шульц обіцяє зміцнювати Євросоюз у разі перемоги на виборах Фото: Мартін Шульц обіцяє кращі зарплати і безкоштовні дитсадки

Суперник Меркель на виборах також обіцяє урівняти зарплати жінок і чоловіків у ФРН

Кандидат на посаду канцлера від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц у разі своєї перемоги на виборах обіцяє насамперед посилювати роль Європейського Союзу, а також боротися за гендерну рівність в оплаті праці у ФРН. Про це повідомляє DW.

"Я би безпосередньо взявся за дві речі: чітко виступити за зміцнення Європейського Союзу, а також скасувати велику несправедливість, коли жінки за однакову роботу отримують менше, ніж чоловіки", - заявив Шульц 26 березня.

Він також додав, що має намір узаконити право жінок після переходу на неповну ставку повертатися до повної зайнятості.

Крім того, Шульц пообіцяв у разі перемоги обмежити зарплати топ-менеджерів, зробити безкоштовним професійне навчання людей, які працюють у сфері догляду за літніми людьми та особами з обмеженими можливостями, а також скасувати оплату за навчання дітей у дитячих садочках та інших навчально-виховних закладах.

Політик висловився проти зниження податків, оскільки це, на його думку, не полегшить долю людей, які отримують у ФРН найнижчий дохід, оскільки вони не сплачують податок із доходу.

"Їм більше допоможе, якщо ми скасуємо плату за дитсадки. Тому краще ми спрямуємо ці кошти на освіту та інфраструктуру", - наголосив Шульц.

Зазначено, що інтерв'ю Шульца з'явилось у день голосування на місцевих виборах до ландтагу у німецькій федеральній землі Саар, яке відбувається 26 березня. Це є першими виборами з моменту висунення Шульца кандидатом від СДПН у канцлери, що призвело до зростання рейтингів партії по всій Німеччині.

Як очікується, місцеві вибори у Саарі стануть першим випробуванням для партії з її новим лідером та однією з репетицій виборів до Бундестагу, які відбудуться у вересні 2017 року. Шанси на формування у Саарі "червоної коаліції" за участі СДПН та Лівої партії є настільки ж високими, як і на формування "великої коаліції" за участі СДПН та Християнсько-демократичного союзу, яка править у землі на цей момент.

Нагадаємо, раніше кандидат від німецьких соціал-демократів Мартін Шульц, який має стати суперником канцлера Ангели Меркель на виборах, пообіцяв боротися з популізмом у разі перемоги його партії у вересні 2017-го.