ua en ru

У Німеччині затримано підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової, - МВС Болгарії

У Німеччині затримано підозрюваного у вбивстві журналістки Марінової, - МВС Болгарії Фото: Вікторія Марінова (facebook.com)

Було затримано громадянина Болгарії Северина Красимирова 1997 року народження

У Німеччині було затримано підозрюваного у вбивстві болгарської журналістки Вікторії Марінової. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Укрінформ".

Відповідну інформацію на екстреному брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Маринов.

Вказано, що було затримано громадянина Болгарії Северина Красимирова 1997 року народження.

"У результаті оперативно-слідчих заходів, а також завдяки європейському механізму співпраці між правоохоронними органами країн-членів ЄС у Німеччині був затриманий підозрюваний у вбивстві журналістки, уродженець міста Русе Северин Красимиров", - зазначив міністр.

За його словами, в результаті слідчих заходів і проведених ДНК-експертиз було встановлено, що частинки ДНК Северина Красимирова збігаються з тими, що були знайдені на тілі вбитої журналістки.

Маринов звернув особливу увагу і на те, що Красимиров проживав неподалік від місця скоєння злочину. Підозрюваний фігурує у базі даних МВС з 2007 року, коли він був затриманий за розкрадання кольорових металів.

Міністр також поінформував, що наразі проводяться додаткові слідчі заходи для отримання інших доказів причетності Северина Красимирова до скоєння цього злочину.

Крім того, генеральний прокурор Болгарії Сотир Цацаров повідомив, що спільно з владою Німеччини розпочато процедуру екстрадиції підозрюваного та його видачі правоохоронним органам Болгарії.

У свою чергу прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, який виступив на брифінгу, подякував експертам Інституту криміналістики за виконану роботу, усій слідчій бригаді, а також владі Німеччини, які оперативно спрацювали для затримання підозрюваного у вчиненні злочину.

Нагадаємо, у вівторок МВС Болгарії повідомило про затримання підозрюваного у вбивстві Марінової, при цьому його особистість не розкривали. Однак болгарські ЗМІ, посилаючись на джерела, повідомляли, що мова йде про громадянина Румунії з молдавським паспортом.

Потім стало відомо, що затриманий - дійсно громадянин Румунії українського походження. Його було затримано лише на 24 години.

Як писало РБК-Україна пізніше, підозрюваного у вбивстві директора приватного телеканалу TVN, тележурналістки Вікторії Маринова відпустять. "Поки немає фактів і обставин, які ми можемо пред'явити. Румунський громадянин повинен бути звільнений", - відзначала болгарська поліція.

Вікторія Марінова займалася викриттям махінацій з коштами ЄС. Згідно з розслідуванням, до махінацій можуть бути причетні люди з вищого керівництва держави.

Дівчину жорстоко вбили, пізніше стала відомо, що вона також була згвалтована.