ua en ru

У Німеччині вимагають посилити захист мечетей

У Німеччині вимагають посилити захист мечетей Фото: підпал у Німеччині (facebook.com/KocaSinanBerlin)

Відповідна заява пролунала після нещодавньої пожежі в мечеті у Берліні

Кращого захисту для мечетей у Німеччині хоче турецько-ісламський союз релігійних закладів країни (DITIB). Відповідна заява пролунала у неділю, 11 березня, після нещодавньої пожежі в мечеті у Берліні та низки подібних випадків​​, передає Deutsche Welle.

Також союз вимагає швидкого розслідування нападів на мечеті. За інформацією DITIB, це вже 18-та атака на мечеті за останні два місяці.

Також у ніч на неділю у місті Мешеде у землі Північний Рейн-Вестфалія було скоєно напад на турецький заклад. Зловмисники кидали "коктейлі Молотова" по будівлі, в якій розміщувалося німецько-турецьке об'єднання. Їх вже затримано.

Поліція не виключає, що за атаками можуть стояти курдські радикали, оскільки деякі мечеті були також розписані антитурецькими лозунгами із зображенням перекресленого прапора Туреччини.

Нагадаємо, у ніч на 11 березня у столиці Німеччини Берліні в районі Райніендорф скоєно напад на турецьку мечеть. Троє невідомих молодих людей розбили вікно в мечеті й улаштували там пожежу.

Прибулі на місце події пожежники загасили вогонь, але одне з приміщень мечеті повністю вигоріло. Поліція виходить із того, що мова йде про політично вмотивований злочин.