ua en ru

У Берліні невідомі підпалили турецьку мечеть

У Берліні невідомі підпалили турецьку мечеть Фото: німецька поліція (bundespolizei.de)

Троє невідомих розбили вікно в мечеті й улаштували там пожежу

У столиці Німеччини Берліні в районі Райніендорф скоєно напад на турецьку мечеть. У ніч на 11 березня 2018 року троє невідомих молодих людей розбили вікно в мечеті й улаштували там пожежу, передає DW.

Зазначено, що перехожі, які були свідками нападу, викликали поліцію, проте правоохоронцям не вдалося затримати зловмисників. Прибулі на місце події пожежники загасили вогонь, але одне з приміщень мечеті повністю вигоріло. Поліція виходить із того, що мова йде про політично вмотивований злочин.

Як повідомляється, за день до цього в місті Лауффен-на-Неккарі в землі Баден-Вюртемберг також турецьку мечеть закидали "коктейлями Молотова". За даними поліції, поки неясно, чи носить цей напад ісламофобський характер.

У січні-лютому кілька нападів на релігійні громади, що входять у Турецько-ісламський союз релігійних установ у Німеччині, були зафіксовані в різних регіонах ФРН.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Єгипті здійснено напад на мечеть на півночі Синайського півострова, внаслідок якого, за даними єгипетської прокуратури, загинуло щонайменше 235 людей та 109 - поранено.