ua en ru

У Німеччині проти біженців вчинили більше 1800 злочинів у 2016

У Німеччині проти біженців вчинили більше 1800 злочинів у 2016 Фото: біженці в Німеччині

813 правопорушень були спрямовані проти притулків для біженців

Із початку 2016 року у Німеччині було вчинено 1803 злочини, спрямовані проти біженців та шукачів притулку. Про це повідомила речниця міністерства внутрішніх справ ФРН, передає DW.

Зазначено, що більшість із них були образами чи випадками розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Утім, понад 170 злочинів мали наслідком завдані серйозні тілесні ушкодження. Крім того, було також зафіксовано 813 правопорушень, спрямованих проти притулків для біженців.

За весь 2015 рік федеральне управління кримінальної поліції зафіксувало 1031 нападів на притулки, а у 2014 році було зафіксовано лише 199 таких правопорушень. Окремої статистики щодо кількості злочинів проти біженців за попередні роки немає, оскільки лише з початку 2016 року за дорученням МВС сили безпеки ФРН почали вести окремий облік таких правопорушень. Раніше у статистиці МВС злочини проти біженців враховувались у більш загальній категорії "правопорушення на ксенофобському підґрунті".

Як наголосила речниця МВС ФРН, за оцінкою федеральних сил безпеки, варто очікувати, що праві радикали й надалі використовуватимуть у своїй діяльності тему біженців.

Нагадаємо, днями французька влада завершила демонтаж самовільно побудованого табору для біженців у Кале, відомого як "Джунглі".