ua en ru

У Німеччині сталися сутички через з'їзд правих популістів, поранено поліцейського

У Німеччині сталися сутички через з'їзд правих популістів, поранено поліцейського Фото: протести в Кельні

Є також повідомлення про затримання одного підозрюваного у заподіянні йому тілесної шкоди

У німецькому Кельні, де 22 квітня розпочався партійний з'їзд правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН), відбуваються масові демонстрації противників правих популістів, які вже призвели до поранення одного поліцейського. Про це повідомляє DW.

Зазначено, що про свою участь у демонстраціях, які мають відбутися впродовж дня, повідомили близько 50 тисяч учасників.

Повідомляється, що в ході маніфестацій, які розпочалися зранку, вже на цей момент дійшло до сутичок між радикально налаштованими учасниками акцій протесту та поліцією.

"Внаслідок інцидентів поранення отримав один правоохоронець. Є також повідомлення про затримання одного підозрюваного у заподіянні йому тілесної шкоди", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, для проведення партійного з'їзду правих популістів владі Кельна знадобилося задіяти загони поліції, тому що протестувальники влаштували різного роду блокади учасникам з'їзду АдН. Вони також намагалися заблокувати їм вхід до готелю, в якому відбувається захід. Поліцейські супроводжували політиків до самого входу в готель. Лише в центрі міста задіяли понад 4 тис. правоохоронців.

У ході дводенного партійного заходу близько 600 делегатів з'їзду мають обговорити передвиборчу програму праворадикальної політичної сили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині тисячі людей перед Великоднем протестували проти війни.