ua en ru

У Німеччині тисячі людей перед Великоднем протестували проти війни

У Німеччині тисячі людей перед Великоднем протестували проти війни Фото: "великодній марш" у Мюнхені

Усього в країні відбулося близько 50 "великодніх маршів"

Тисячі людей у багатьох містах Німеччини вийшли на демонстрації 15 квітня 2017 року - традиційні "великодні марші", які щороку відбуваються в країні, починаючи з 1960-х років. Учасники протестували проти війн, експорту зброї та нарощування озброєнь, передає DW.

Зазначено, що в німецькій столиці Берліні в акції взяли участь понад тисячу людей, у Штутгарті - дві тисячі, в Мюнхені - близько тисячі, випливає з даних поліції. Усього в країні, за даними організаторів, відбулося близько 50 "маршів". Крім того, мирні акції анонсовані також у великодню неділю.

Повідомляється, що промовці на "великодніх маршах" критикували серед іншого намір країн-членів НАТО витрачати на оборону 2% ВВП, політику німецького уряду щодо експорту зброї та заплановане президентом США Дональдом Трампом збільшення оборонного бюджету Сполучених Штатів. Однією з головних тем була також політика Берліна та інших країн Заходу щодо біженців. Деякі демонстранти вийшли на вулиці з транспарантами, на яких виднілися написи "Нелегальних людей немає".

Голова католицького мирного руху Pax Christi Вільтруд Реш-Метцлер у своїй промові згадав і про війну в Україні.

"Нам не байдуже, що війни та конфлікти в Сирії, Ізраїлі та Палестині або в Україні не закінчуються. Тому ми нагадуємо німецькому уряду про необхідність працювати задля політичних шляхів розв'язання", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше суд у Кельні (Німеччина) визнав 16-річного сирійського біженця винним у підготовці теракту і засудив його до двох років позбавлення волі.