ua en ru

У Німеччині багато притулків для біженців наполовину спорожніли

У Німеччині багато притулків для біженців наполовину спорожніли Фото: найбільше порожніх місць у притулках Східної Німеччини

Це спричинило закриття низкою країн на Балканському півострові своїх кордонів

На тлі суттєвого зменшення потоку біженців у Німеччину після закриття низкою країн на Балканському півострові своїх кордонів для транзиту мігрантів багато притулків залишаються напівпорожніми. Про це повідомляє газета Welt am Sonntag за результатами опитування, проведеного у всіх 16 федеральних землях ФРН.

Зокрема найбільше порожніх місць у притулках Східної Німеччини: у Тюрінгії вони заповненні лише на 18,6%, у Саксонії - на 20%, у Бранденбурзі - на 44%.

Зазначено, що численні спортивні зали, де тимчасово були розміщенні біженці, вже повернулися до нормальної роботи. Утім, у західнонімецьких землях ситуація з розміщенням мігрантів і досі залишається складною. Особливо напружена вона, як і раніше, у містах, які самі по собі є окремими землями, - у Берліні, Гамбурзі та Бремені.

Розподіл біженців, які прибувають до країни, відбувається за спеціальним ключем, який враховує кількість населення та економічну ситуацію в тій чи іншій федеральній землі. Після закриття так званого "балканського маршруту" кількість утікачів, яким вдається потрапити до ФРН, суттєво скоротилася. За період із 14 по 16 березня федеральна поліція реєструвала в день від 78 до 100 біженців. Тоді як із 14 по 16 лютого їхня кількість сягала від 800 до 2700 за день.

Нагадаємо, 20 березня набула чинності угода між Євросоюзом і Туреччиною щодо вирішення кризи біженців.