ua en ru

У Німеччині досягли згоди щодо дизельних автомобілів

У Німеччині досягли згоди щодо дизельних автомобілів Коаліція в Бундестазі (twitter.com.tagesschau.de)

Концепція передбачатиме надання премій за обмін старого дизельного авто

Коаліція в Бундестазі досягла згоди щодо шляхів розв'язання дизельної кризи. Про це після багатогодинних переговорів оголосили голови фракцій СДПН та ХДС/ХСС - Андреа Налес та Ральф Брінкгауз, а також керівник регіональної групи ХСС Александер Добріндт, передає РБК-Україна з посиланням на DW.

Зазначається, що деталі "концепції чистого повітря та забезпечення індивідуальної мобільності" в німецьких містах буде оприлюднена найближчим часом.

На питання, чи це рішення передбачатиме технічне переоснащення старих дизельних автомобілів, які вже використовуються жителями ФРН, Налес відповіла: "Щодо цього є згода".

Припускається, що концепція передбачатиме надання премій за обмін старого дизельного авто на нове у розмірі кількох тисяч євро, а також пропозицію технічного переоснащення старих дизельних автомобілів.

Нагадаємо, у травні 2017 року у Німеччини почали розслідування відносно голови правління німецького автомобільного концерну Volkswagen (VW) Маттіаса Мюллера у справі про "дизельний скандал". Слідство має намір з'ясувати, чи достатньо рано керівники поінформували інвесторів про заяви американського регулятора з приводу порушень з вихлопними газами. Керівників VW підозрюють у маніпуляціях інформацією щодо акцій Porsche SE.

Також повідомлялося, що Volkswagen встановлював програмне забезпечення, здатне підміняти результати екологічних тестів, на моделі Audi і Porsche.

Крім того, у квітні поточного року в ряді будинків, що належать Porsche, проходили обшуки.

Також повідомлялося, що німецький автовиробник Porsche планує відмовитися від випуску автомобілів на дизельних двигунах.

Так, у Porsche планують сконцентруватися на випуску автомобілів на бензинових двигунах та на гібридах. Крім того, автовиробник у наступному році планує розпочати випуск електромобілів.