ua en ru

Проти глави Volkswagen розпочато розслідування у справі про "дизельний скандал"

Проти глави Volkswagen розпочато розслідування у справі про "дизельний скандал" Фото: Маттіас Мюллер

Прокуратура Штутгарта почала розслідування відносно глави VW

Прокуратура Штутгарта почала розслідування відносно голови правління німецького автомобільного концерну Volkswagen (VW) Маттіаса Мюллера. Про це повідомляє Wirtschaftswoche.

"Керівники VW підозрюються у маніпулюванні інформацією по справі про "дизельному скандалі". Зокрема, Мюллера підозрюють у злочинній діяльності в якості члена правління дочірнього підприємства VW Porsche SE", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, розслідування ведеться також відносно колишнього гендиректора німецького автоконцерну VW Мартіна Вінтеркорна, голови наглядової ради Ханса Дітера Петча і менеджера Porsche SE Філіпа фон Хагена.

Так, заяву проти топ-менеджменту концерну подало Федеральне відомство з нагляду за фінансовим сектором. Слідство має намір з'ясувати, чи достатньо рано керівники поінформували інвесторів про заяви американського регулятора з приводу порушень з вихлопними газами. Керівників VW підозрюють у маніпуляціях інформацією щодо акцій Porsche SE.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що концерн Volkswagen розглядає можливість продажу італійського виробника мотоциклів Ducati для стабілізації ситуації в компанії після скандалу з викидами.