ua en ru

В будівлях, що належать Porsche, проходять обшуки через "дизельний скандал"

В будівлях, що належать Porsche, проходять обшуки через "дизельний скандал" Ілюстративне фото (facebook.com porsche)

Автобудівників підозрюють в шахрайстві і виробництві реклами

Обшуки проходять в середу, 18 квітня, в ряді будинків, що належать німецькому автомобілебудівному холдингу Porsche, дочірньої компанії концерну Volkswagen. Автобудівників підозрюють в шахрайстві і виробництві реклами, яка оперувала невірними показниками про зміст шкідливих речовин у вихлопних газах. Про це повідомив представник прокуратури в Штутгарті, передає DW.

Зокрема, згідно з повідомленням, близько 190 співробітників правоохоронних органів проводять обшук на 10 об'єктах, що належать Porsche. Як заявили в прокуратурі, розслідування проводиться стосовно трьох осіб, один з яких є членом правління концерну.

У свою чергу представники Porsche підтвердили факт проведення обшуків, повідомивши, що поліція вилучила службові документи для перевірки. При цьому ні компанія, ні поліція не розкривають імена підозрюваних.

Нагадаємо, слідчі почали розслідування відносно Porsche ще влітку 2017 року, тоді під підозрою знаходився один співробітник автоконцерну. Таким чином, автоконцерн Porsche виявився втягнутий в "дизельний скандал", у якому раніше були замішані Audi і Volkswagen.