ua en ru

Геращенко назвала чутки про обмін Сенцова "тактикою сомалійських піратів"

Геращенко назвала чутки про обмін Сенцова "тактикою сомалійських піратів" Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко прокоментувала інформацію "Нової газети" про обмін Сенцова

Чутки про готовність обміну Олега Сенцова на утримуваних у США росіян є "тактикою сомалійських піратів". Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко, передає РБК-Україна.

Геращенко зазначила, що російські ліберальні ЗМІ вже не вперше поширюють чутки про долю Сенцова. На її думку, таким чином, російські спецслужби піднімають ставки в переговорах.

"Очевидно, що говорити про обмін його на мафіозі, торговців зброєю і шпигунів - це тактика сомалійських піратів, торговців людьми, на яких давно перетворився Кремль", - додала Геращенко.

Геращенко назвала чутки про обмін Сенцова "тактикою сомалійських піратів"

Нагадаємо, раніше адвокат Сенцова заявив, що Російська Федерація чутками про готовність обміняти політв'язня на трьох засуджених у США росіян запропонувала свій варіант виходу із ситуації. Мова йде про інформацію російської "Нової газети" про готовність РФ обміняти Сенцова на засуджених у США Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, а також на арештовану Марію Бутіну.

У серпні російська журналістка Вікторія Івлєва повідомила, що літак з Сенцовим покинув Салехард. Проте ця інформація не підтвердилася.