ua en ru

Геращенко має намір вимагати від ОБСЄ відвідати українських полонених у ОРДЛО

Геращенко має намір вимагати від ОБСЄ відвідати українських полонених у ОРДЛО Фото: Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Це питання вона підніме на скайп-конференції Мінської групи гуманітарної

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко має намір вимагати від Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) відвідати українських заручників, які знаходяться в полоні у бойовиків. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

За словами Геращенко, завтра в ході скайп-конференції Мінської тристоронньої контактної групи вона підніме питання катувань українських заручників на Донбасі.

"я буду вимагати від координатора ОБСЄ в групі відвідати українських заручників на окупованих територіях, до яких роками не допускають Міжнародний комітет Червоного Хреста та інші міжнародні організації", - заявила Геращенко.

Також вона додала, що вважає неправильним те, що протягом всього часу роботи Мінської групи представник ОБСЄ тільки раз відвідав українських заручників, і бачив лише кількох з них.

"До українських тюрмах всі міжнародні організації мають доступ. А всі факти тортур українців бойовиками повинні бути засуджені як українськими, так і міжнародними судами", - повідомила Геращенко.

Геращенко заявила, що на конференції буде піднята тема тортур українки Людмили Сурженко. Вона також висловила сподівання, що за фактом незаконного змісту і тортур Сурженко бойовиками вже порушено кримінальну справу проти контрольованих Росією бойовиків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося,що бойовики самопроголошеної "Луганської народної республіки" затримали та катували українську блогерша Людмилу Сурженко.