ua en ru

Маргвелашвілі офіційно вступив на посаду Президента Грузії

Георгій Маргвелашвілі офіційно вступив на посаду президента Грузії. В ході інавгурації в Тбілісі він приніс присягу, після чого був виконаний гімн країни.

Георгій Маргвелашвілі (на фото) офіційно вступив на посаду Президента Грузії. В ході інавгурації в Тбілісі він приніс присягу, після чого був виконаний гімн країни, передає телеканал "Росія 24".

Церемонію провели у дворі колишньої будівлі грузинського парламенту. Маргвелашвілі присягнувся на Конституції служити грузинському народу, подякував людям за довіру. Після цього за планом він повинен був відправитися до пам'ятника територіальної цілісності, а потім на офіційний прийом за участю представників іноземних делегацій.

Також Маргвелашвілі як головнокомандуючий збройних сил Грузії прийняв військовий парад.

Грузія не змінить свого зовнішньополітичного вектору і орієнтуватиметься на інтеграцію в Євросоюз і НАТО, заявив у своїй президентській промові Георгій Маргвелашвілі. Він зазначив, що Грузія досягла великих переміщень на міжнародній арені і вже 27 листопада країна парафує угоду з ЄС про асоціацію, що стане передумовою розвитку Грузії і її інтеграції в ЄС і НАТО.

"Грузія вносить свій значний внесок до глобального процесу боротьби з тероризмом і забезпечення світової безпеки. Ми продовжимо це робити і надалі, тим паче, що за ці ідеали ми несемо втрати і я хочу згадати всіх наших загиблих воїнів - героїв", - підкреслив він.

На інавгурації присутні прем'єр-міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі, католікос - патріарх всього Грузії, представники 53 країн світу.

Інавгурація була спочатку запланована в економ-варіанті, що пояснювалося бажанням трохи менше витрачати бюджетні кошти.

Примітно, що ні попередній Президент Михайло Саакашвілі, ні його прихильники на інавгурацію не прийшли. "Я не можу вас одурювати, ніби все нормально та інституційно все продовжується, тоді як генеральний секретар головної опозиційної партії, мій колишній прем'єр-міністр, заздалегідь ув'язнений. Інавгурація Президента має бути виразником спадковості державності і єдності навколо діючих державних інститутів. На жаль, нове керівництво в останні тижні і місяці багато разів показало, що заперечує саму ідею спадковості і його не цікавлять діючі державні інститути", - написав вчора Саакашвілі.

Не вшанував своєю присутністю почесну церемонію навіть мер Тбілісі Гігі Угулава, підлеглі якого власне і займалися її організацією.

Нагадаємо, Маргвелашвілі отримав переконливу перемогу на виборах Президента Грузії, набравши більше 60% голосів.