ua en ru

Саакашвілі виключив свою участь в інавгурації нового Президента Грузії

Міхаїл Саакашвілі, повноваження якого на посаді Президента Грузії добігають кінця, назвав неможливою свою участь в інавгурації наступника. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє радіо "Свобода".

"Я не можу вас обманювати, нібито все нормально й інституційно все триває, у той час як генеральний секретар головної опозиційної партії, мій колишній прем'єр-міністр, у попередньому ув'язненні. Інавгурація Президента має бути виразником спадковості державності і єдності довкола діючих державних інститутів. На жаль, нове керівництво в останні тижні і місяці багато разів показало, що заперечує саму ідею спадковості і його не цікавить діючі державні інститути", - написав Саакашвілі.

Президент Грузії заявив, що має намір на якийсь час відійти від участі у політичному житті Грузії.

"Попри це, я завжди, в будь-який час, коли бачитиму таку необхідність, буду готовий підтримати свій народ і служити своїй батьківщині, яка заслуговує на уклін", - додав він.

Саакашвілі розповів, що напередодні завершив консультації з лідерами ЄС і Європарламенту перед вільнюським самітом, окрім того, паралельно він розглядає "кілька пропозицій провідних іноземних університетів щодо створення нових наукових центрів, пов'язаних із моїм іменем".

"На даному етапі я маю намір зайнятися цим", - зазначив Саакашвілі.

Нагадаємо, наприкінці жовтня на виборах Президента Грузії переміг Ґіорґі Марґвелашвілі, висуванець нині владної коаліції супротивників Саакашвілі "Грузинська мрія".