ua en ru

Гео Лероса виключили з фракції "Слуга народу"

Гео Лероса виключили з фракції "Слуга народу" Фото: Гео Лерос (РБК-Україна)

Народного депутата Гео Лероса виключили зі складу фракції "Слуга народу". Депутати зібрали більшість підписів.

Про це повідомляє прес-служба "СН".

"За результатами збору підписів більшістю голосів народних депутатів прийнято рішення про виключення Лероса Гео Багратовича з числа членів фракції політичної партії "Слуга народу" у Верховній раді України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні згорів автомобіль Лероса на столичному Печерську; поліція взялася розслідувати інцидент.

Сам Лерос виклав у соціальні мережі відео гасіння автомобіля.

Нагадаємо, раніше Лерос опублікував відеозапису нібито з Денисом Єрмаком - братом керівника ОП Андрія Єрмака. На записах чоловік, схожий на Дениса Єрмака, обговорює з невстановленими особами призначення на різні державні посади.

Керівник ОП спростував правдивість відеозаписів і звернувся в правоохоронні органи. Зокрема, ДБР розпочало розслідування відразу за чотирма статтями.

Державне бюро розслідувань і Служба безпеки відкрили ряд кримінальних проваджень проти Лероса. Зокрема, за фактом незаконного прослуховування Дениса Єрмака і за фактом шахрайства.

Також справу відкрила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Тільки в цьому випадку справу порушили за фактом можливого зловживання владою при призначенні на посади в державні органи.

Зазначимо, у ЗМІ Лероса називали другом Андрія Вавриша, одного з київських забудовників, якого пов'язують з колишнім головою ОП Андрієм Богданом. Як відомо, раніше Богдан також заявив про підпал автомобіля.