ua en ru

У Генштабі Туреччини заявили, що готові до нових операцій у Сирії та Іраку

У Генштабі Туреччини заявили, що готові до нових операцій у Сирії та Іраку Фото: збройні сили Туреччини

Генштаб Туреччини розробив план ймовірних антитерористичних операцій в регіоні

У Генштабі збройних сил Туреччини заявили, що готові до нових військових операцій в Сирії і Іраку. Про це повідомляє "Агентство Анадолу" з посиланням на військові джерела в Анкарі.

Так, повідомляється, що Генштаб Туреччини розробив план ймовірних антитерористичних операцій в регіоні і готовий дати "рішучу відсіч будь-яким атакам бойовиків відгалужень терористичної організації РПК (Робоча партія Курдистану, - ред.) у Сирії і Іраку".

"На військових базах, які передбачається задіяти в рамках плану Генштабу Туреччини, завершена підготовка до операцій у суміжних державах. Склади зі зброєю та боєприпасами поповнені, в прикордонні райони стягнута додаткова військова техніка", - йдеться в повідомленні.

Також, в прикордонних з Іраком і Сирією районах Туреччини створена інфраструктура логістичної підтримки. Ряд військових частин передислокований до кордону. Служба розвідки Туреччини організувала цілодобове спостереження в прикордонній смузі.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені штати Америки підтримують Туреччину у боротьбі з терористичними організаціями Робоча партія Курдистану (РПК) і "Ісламська держава".