ua en ru

Генпрокуратура завершила розслідування у справі мера Бучі

Генпрокуратура завершила розслідування у справі мера Бучі Фото: Генеральна прокуратура України (УНІАН)

Також завершено досудове розслідування стосовно секретаря Бучанської міської ради, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою чинного міського голови та секретаря Бучанської міської ради. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови та секретаря Бучанської міської ради Київської області, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області, у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміну їх цільового призначення, за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - про це йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитків державі на загальну суму 400 млн гривень.

Генеральною прокуратурою України письмово повідомлено підозрюваним і їх захисників у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування, а також надано доступ до його матеріалів, якими володіє сторона обвинувачення.

Так, за результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування, підозрюваним та їх захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом буде направлено на розгляд у суд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі прокуратури Київської області спільно з співробітниками Служби безпеки України, в середу, 2 серпня 2017 року, на підставі постанови суду, проводять санкціонований обшук в приміщеннях Бучанської міської ради.