ua en ru

Генпрокуратура проситиме відсторонити від роботи кількох суддів ОАСК

Генпрокуратура проситиме відсторонити від роботи кількох суддів ОАСК Ілюстративне фото (twitter.com censor_net)

Усім викликаним на допити суддям Окружного адмінсуду Києва вручили підозри

Усім суддям Окружного адміністративного суду Києва, яких викликали на допити до Генеральної прокуратури України, вручили підозри. Про це заявила представниця прес-служби Генеральної прокуратури Марина Хоменко на брифінгу.

Так, Хоменко зазначила, що Генпрокуратура буде просити про відсторонення трьох суддів ОАСК та одного суддю Суворівського районного суду Одеси. Зокрема, суддів підозрюють у втручанні в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та інших можливих злочинах.

"Заступник генерального прокурора Сергій Кізь планує звернутися до Вищої ради правосуддя та до суду з клопотанням про відсторонення даних суддів від займаних посад, а також обрання запобіжного заходу", - поінформувала вона.

Представниця ГПУ також зазначила, що на наступному тижні генеральний прокурор України Юрій Луценко проведе чергову нараду та заслухає слідчих і прокурорів у цій справі.

Крім того, додамо, одному із суддів Окружного адмінсуду Києва Євгену Аблову вручили підозру за статтею 376 Кримінального кодексу - "втручання у діяльність судових органів.

Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі України 2 серпня допитали голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Так, главі ОАСК вручили повідомлення про підозру.

Як писало РБК-Україна раніше, 26 липня детективи НАБУ провели ряд обшуків в Окружному адміністративному суді Києва, в тому числі в кабінеті голови суду Вовка. Повідомлялося, що обшуки проходили у справі можливого скоєння кримінальних правопорушень главою і окремими суддями ОАСК.

ГПУ зафіксувала втручання Окружного адміністративного суду Києва в роботу Державного бюро розслідувань та інших державних органів влади. У відомстві підкреслювали, що керівництво ОАСК могло чинити тиск на прийняття рішення Конституційним судом України (КСУ) щодо закону про незаконне збагачення.