ua en ru

Генконсульству РФ в Сімферополі доручено терміново вжити заходи для початку видачі паспортів РФ бійцям "Беркута"

Генерального консульства РФ в Сімферополі доручено терміново вжити всі необхідні заходи для початку видачі російських паспортів бійцям загону "Беркут".

Генерального консульства РФ в Сімферополі доручено терміново вжити всі необхідні заходи для початку видачі російських паспортів бійцям загону "Беркут". Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства закордонних справ Росії в Facebook.

Раніше сьогодні в Міністерстві внутрішніх справ РФ заявили, що територіальні підрозділи МВС готові прийняти на службу осіб, які залишили територію України, в тому числі проходили службу в українській міліції. Для цього співробітникам міліції, які бажають продовжити службу в підрозділах Міністерства внутрішніх справ Російської Федерації, необхідно буде в установленому порядку оформити російське громадянство.

Як повідомлялося раніше, 26 лютого 2014 р. тимчасово виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков підписав наказ про ліквідацію спеціального підрозділу міліції "Беркут". За його словами, буде створена комісія, яка досліджує діяльність цього підрозділу.

"Винуватці будуть покарані, а ті, хто не брав участі в розстрілах, отримають місця в новому міністерстві після атестації. Також я заснував новий підрозділ. Його функції і філософія абсолютно інші", - повідомив він.

Всього, за словами Авакова, "Беркут" входили 4 тис. бійців. Всі вони повідомлені про наказ. Атестація буде проведена протягом найближчих 10-15 днів, зазначив в.о. голови МВС України.

Зазначимо, сьогодні група депутатів на чолі з головою фракції "Справедлива Росія" в Держдумі РФ Сергієм Мироновим внесла на розгляд нижньої палати законопроект, який пропонує російськомовним громадянам України можливість вибору - залишитися під юрисдикцією української влади або, прийнявши громадянство Росії, перейти під юрисдикцію і захист російської держави.