ua en ru

Генерал-майор Марченко повернувся до Миколаєва: з якою метою

Генерал-майор Марченко повернувся до Миколаєва: з якою метою Фото: Дмитро Марченко повернувся до Миколаєва (mil.gov.ua)
Автор: Олег Васкив

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко повернувся до Миколаєва. Він координуватиме та посилюватиме роботу партизанів на тимчасово окупованих Росією територіях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на онлайн-брифінг глави Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

За словами посадовця, Марченко прибув до Миколаєва для посилення взаємодії Збройних сил України та ОВА.

Окрім цього, генерал-майор координуватиме та посилюватиме роботу партизанів на тимчасово окупованих територіях Миколаївської та Херсонської областей.

Хто такий генерал Марченко

Генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко із позивним "Марчелло" служив у 79-й десантно-штурмовій бригаді з Миколаєва. Брав участь у війні на Донбасі та в боях за Донецький аеропорт, а також ходив у розвідку в окупованому Криму.

Раніше він займався матеріальним переоснащенням української армії. Був творцем нової системи харчування солдатів і членом команди з розробки нового однострою в ЗСУ.

З перших днів повномасштабного вторгнення Росії Марченко керував обороною Миколаєва та Миколаївської області.

Саме завдяки йому місто та регіон змогли ефективно протистояти загарбникам: не пропустили до Одеси та не дали повністю окупувати південь України.

За заслуги перед державою та народом України, десантник-"кіборг" у 2014 році був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а у 2022 році - Орденом "За мужність" III ступеня.