ua en ru

На Генасамблеї ООН піднімуть питання порушення Росією морського права

На Генасамблеї ООН піднімуть питання порушення Росією морського права Фото: Володимир Єльченко (UN/Rick Bajornas)

Зокрема, питання порушення морського права підніме Петро Порошенко

На Генеральній асамблеї ООН буде обговорюватися питання порушення Росією морського права. Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"По-перше, питання (щодо морської агресії Росії, - ред.) буде також порушено у виступі президента України (на Генасамблеї ООН 26 вересня, - ред.). Але цього замало. З практичних речей, ми будемо активно використовувати - є такі органи ООН, які створені в рамках конвенції ООН з морського права. Це Міжнародний трибунал ООН по морському праву (МТМП, - ред.) в Гамбурзі, а також Міжнародний орган по морському дну (МОМД, - ред.). Це дуже практичний орган, який виробляє норми з рибальства, видобутку корисних копалин", - заявив Єльченко.

За його словами, відповідні структури ООН зможуть розробити нові документи у зв'язку з порушенням морського права з боку РФ.

"Все це дуже актуально для Азовського і Чорного моря, а також взагалі для Криму. Адже у нас є цілий ряд засідань цього органу в 2018-му і в наступному році, де ми плануємо поставити ці питання. А, можливо, і зможемо включити їх у нові документи, які там розглядаються. Так, щоб вони враховували ту ситуацію, яка склалася навколо Криму, і перш за все, в Азовському морі... Це питання, які стануть вже стали частиною наших позовів, які ми подали в міжнародний суд ООН", - додав він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко у ході виступу на Генеральній асамблеї ООН планує підняти питання розгортання миротворчої місії на Донбасі.