ua en ru

ДБР проводить обшуки у МОЗ

ДБР проводить обшуки у МОЗ Ілюстративне фото (РБК-Україна)

ДБР проводить розслідування за фактом можливого привласнення держкоштів

Слідчі Державного бюро розслідувань (ДБР) проводять обшуки у Міністерстві охорони здоров'я України (МОЗ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку першого заступника директора ДБР Ольги Варченко у Facebook.

За словами Варченко, обшуки у МОЗ проходять в рамках проведення досудового розслідування за фактом можливого привласнення державних коштів службовцями міністерства.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи МОЗ, діючи за попередньою змовою із службовими особами ДП "ДБЦ МОЗ України" та службовими особами приватних підприємств, привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах, шляхом зловживання своїм службовим становищем, що виділені урядом на реалізацію державного інвестиційного проекту "Реконструкція і розширення Національного інституту раку", - повідомила Варченко.

Зазначається, що наразі триває досудове розслідування.

ДБР проводить обшуки у МОЗ

Нагадаємо, раніше Міністерство охорони здоров'я повідомило про початок першого етапу трансформації екстреної медичної допомоги. Кабмін ухвалив концепцію розвитку екстреної меддопомоги та направив кошти на пілотний проект у шести регіонах, а також затвердив закупівлю сучасних диспетчерських служб по усій країні.