ua en ru

ДБР проводить обшуки у ДФС Волинської області

ДБР проводить обшуки у ДФС Волинської області Іллюстративне фото (з відкритих джерел)

Слідчі ДБР викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники ДФС

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у територіальному офісі ГУ Державної фіскальної служби у Волинській області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку першого заступника директора ДБР Ольги Варченко у Facebook.

За її словами, слідчі викрили протиправну схему, у якій брали безпосередню участь співробітники ДФС. Власне, вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами й отримували за такі "послуги" свій відсоток.

"У чому полягає схема: підприємство-імпортер завозило в Україну транспортні засоби і після їхнього розмитнення продавало їх кінцевому споживачу. Згодом ці ТЗ перепродавали іншим клієнтам за підробленими документами. Ці фінансові операції були "транзитними", тобто проводилися спеціально з метою подальшого перепродажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. У підсумку ці підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту й ухилялися від сплати податків", - написала Варченко.

ДБР проводить обшуки у ДФС Волинської області

Фото: місце обшуку (dbr.gov.ua)

За попередніми підрахунками ця "схема" завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень.

"Зараз розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 (Ухилення від сплати податків, - ред.), ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, - ред.), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою, - ред.) та ч. 2 ст. 366 ККУ (Службове підроблення, - ред.). Обшуки здійснюються у межах цього кримінального провадження", - написала Варченко.

Як писало РБК-Україна раніше, до цього слідчі бюро проводили обшуки в Міністерстві охорони здоров'я України за фактом можливого привласнення державних коштів службовцями міністерства.