ua en ru

В ДБР призначили нового керівника відділу з розслідування справ Майдану

В ДБР призначили нового керівника відділу з розслідування справ Майдану Фото: Олександр Буряк (dbr.gov.ua)

Справами Майдану в ДБР буде займатися Олександр Буряк

В Державне бюро розслідувань (ДБР) у четвер, 2 січня, призначили нового керівника відділу розслідування справ Майдану. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ДБР.

Як повідомляється, керівником відділу з розслідування справ Майдану призначений Олександр Буряк, який до цього обіймав посаду заступника директора Державного бюро розслідувань.

"Завершення розслідування справ Майдану - одне з найбільш відповідальних завдань, яке зараз стоїть перед ДБР. Це складний напрямок роботи, де потрібно не тільки бажання, але і значний досвід роботи у слідстві. Керівництво ДБР це добре розуміє, тому доручили цю відповідальну роботу мені. Зараз йде переклад слідчих і прокурорів Генеральної прокуратури України в наш відділ, як це передбачено змінами до закону України "Про Державне бюро розслідувань", - зазначив Буряк.

Нагадаємо, 26 грудня Генеральна прокуратура України провела слідчий експеримент у справі про розстріли на Майдані в 2013-2014 роках.

Крім того, згідно прийнятих процесуальних рішень фактично передали за підслідністю до НАБУ 20 кримінальних проваджень. Процес передачі виробництв триває.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада України прийняла у другому читанні законопроект №2116 про перезапуск Державного бюро розслідування. Законом передбачається перехід в ДБР слідчих і прокурорів, які розслідували у Генеральній прокуратурі справи Майдану.